В Търговище са готови за зимното поддържане на улиците
В Търговище са готови за зимното поддържане на улиците / Борислав Курдов
В Търговище са готови за зимното поддържане на улиците
68145
В Търговище са готови за зимното поддържане на улиците
  • В Търговище са готови за зимното поддържане на улиците

Общинската фирма „БКС-Търговище” е готова да посрещне зимата и да осигури проходимостта по улиците на града и пътищата в общината. В това увери управителят й Галин Дачев. Според него, цялата налична техника е обслужена и оборудвана, а в складовете на фирмата вече са доставени нужните количества инертни материали за опесъчаване и борба с обледяването.

За първи път тази година по улиците на Търговище ще бъдат разпръсквани и т.нар. магнезиеви соли, които се използват при силно обледяване. За пешеходните зони и за местата около спирките на градския транспорт са подготвени и близо 60 тона опилки.

Силно притеснение изрази Галин Дачев от това, че на много места по улиците на града все още зеят огромни дупки, които са направени по проекта за подмяна на водоснабдителната мрежа в града. Според него, ако те не бъдат затворени до падането на снега, те ще доведат до пътни инциденти и авариране на снегопочистващата техника.

„Обърнал съм се с внимание към кмета и областния управител, включително и към службите по строителен надзор, че въпреки малкото време, което остава до реалната зима, наложително е да се предприемат някакви действия. Защото паднат ли големите дъждове, след което и замръз и снегове и нещата стават много страшни” – каза г-н Дачев.

 

Повече за готовността на „БКС” за зимното поддържане можете да чуете от репортажа, приложен в прикачения аудио файл