В Търговище хората търсят работа чрез областния управител
В Търговище хората търсят работа чрез областния управител / Борислав Курдов, архив

Седем жители на Търговище посетиха приемната на областния управител Емел Расимова, съобщават от пресцентъра на администрацията. Двама висшисти и специалист със средно образование са потърсили съдействие от областния управител за започване на работа. В тази връзка Расимова е решила да инициира среща с представители на бизнеса от областта, на която да бъдат обсъдени възможностите за осигуряване на заетост.

Сред поставените по време на приемната беше и шумът от заведенията след 23 часа. Жител на Търговище алармира, че многократно е поставял въпроса пред различни институции в Търговище, но до момента няма реакция. Г-жа Расимова пое ангажимент проблемът да бъде обсъден с общинското ръководство в града. Въпросът ще бъде поставен и пред народните представители от област Търговище за евентуални промени в нормативите за замерване на шума, който нарушава спокойствието на гражданите.

В приемната са постъпили и частни жалби, които касаят работата на държавни представителства на местно ниво. След предоставяне на документи по казусите ще се извърши проверка и те ще бъдат насочени към компетентните институции за решаване.

Областният управител на Търговище приема граждани всеки понеделник от 14 ч. в сградата на Областната администрация