В Търговище - есенна академия за учители по информатика
В Търговище - есенна академия за учители по информатика / DarikNews.bg

В професионалната гимназия „Джон Атанасов" в Търговище за втора поредна година бе открита Есенна академия за учители по информатика от Търговищка област. В нея взеха участие 30 души, които под ръководството на преподавателя от ВСУ „Черноризец Храбър"- Варна д-р гл. ас. Галина Момчева се запознаха със съвременните уеб-технологии в образованието, както и с различни прийоми и практики в обучението на учениците от 9-12 клас.

В тематиката бяха застъпени и изискванията за ниво на компетентност, стандартите за ученици и учители, въведени в Европейския съюз и водещи страни в света, в областта на образованието.

Това съвместно начинание за повишаване на професионалната квалификация на учителите се проведе благодарение на установените вече добри взаимоотношения за образователно сътрудничество между РИО - Търговище, ВСУ „Черноризец Храбър" и Обществен комитет „Васил Левски" - Търговище. То ще продължи и през следващите години, категорични са организаторите.

През месец ноември предстои обучение и на учители по математика, които преподават на учениците от 7 и 8 клас от Търговищка област.