В Шумен ДПС и Атака призовават симпатизантите си да гласуват по съвест
В Шумен ДПС и Атака призовават симпатизантите си да гласуват по съвест / netinfo

Партия "Атака" и Движението за права и свободи няма да подкрепят нито един от кандидат - кметовете, стигнали до балотаж в Шумен - Красимир Костов от БСП и Веселин Златев от ГЕРБ.

За Дарик, областният координатор на партия "Атака"в Шумен - Румен Русев заяви, че решението е било взето от централното ръководство и то не подлежи на допълнителни обсъждания. "Призоваваме нашите симпатизанти и членове да отидат да гласуват, но по съвест" - бе категоричен г-н Русев. Той допълни, че преговори не са били водени на местно ниво. Решението е взето лично от лидерът на партията Волен Сидеров.

Пред Дарик областният координатор на ДПС - Шумен Нуридин Исмаил зяви, че няма да дадат подкрепата си както за Веселин Златев, така и за Красимир Костов. "Нека нашите избиратели сами решат, кой заслужава техния вот" - допълни още г-н Исмаил. По думите му ДПС ще подкрепи единствено кандидатите за кметове на БСП в общините Каспичан, Смядово и Нови пазар / съответно Валери Вълков, Севи Севев и Васил Тонев/. Решението е било взето на заседание на областния съвет, което се е провело късно снощи.