В ШУ приемат документи и утре, изпитите стартират на 14 юли
В ШУ приемат документи и утре, изпитите стартират на 14 юли / Дарик Шумен
В ШУ приемат документи и утре, изпитите стартират на 14 юли
31065
В ШУ приемат документи и утре, изпитите стартират на 14 юли
  • В ШУ приемат документи и утре, изпитите стартират на 14 юли

Около 2 100 души са подали документи за кандидатстване в  образователно-квалификационна степен бакалавър и 180 за степен професионален бакалавър за колежа в Добрич. Това каза в интервю за Дарик доц. д-р Димчо Станков, зам.-ректор по учебната дейност в Шуменския университет. За сравнение с миналата година броят им е с около 250-300 по-малко.

От висшето училище съобщиха за Дарик, че документи за явяване ще се приемат и утре до обяд, а е твърде вероятно срокът да бъде удължен и до края на работния ден. Най-голям интерес има към специалностите Социални дейности, Туризъм, Икономика, Системи за сигурност и др., като при тях около шест души кандидатстват за едно място. По думите на зам-ректора тази учебна година в университета би трябвало да бъдат приети 1550 бакалаври, а в колежа в Добрич - 93 души.

Редовната кандидатстудентска кампания по провеждането на изпитите ще се състои от 14-ти до 27-ми юли. Началото им е в 9.00ч. И тази година няма желаещи да се явят на изпит по БЕЛ-тема, по този предмет изпитът ще се проведе само под формата на тест.

Таксите за един семестър през новата учебна година варират от 144 лв. до около 300 лв. - заяви още доц. Станков.

Интервюто с него чуйте в прикачения звуков файл.