В Разград втори мандат за Бояджиев
В Разград втори мандат за Бояджиев / netinfo
12286 жители на община Разград гласуваха на балотажа за независимият кандидат за кмет Денчо Бояджиев, подкрепен от БСП и НДСВ. 53,65% е доверието за втория мандат на градоначалника, – сочат окончателните резултати, обявени от ОИК-Разград. Конкурентът му – областният управител Наско Анастасов - остана с 46,35% от гласовете. Той също се яви като независим, подкрепиха го ДПС и коалиция “Социалдемократи за Разград”.

Разликата в брой гласове между двамата основни кандидати за кмет на община Разград остана почти непроменена от първия тур. Победеният – Наско Анастасов навакса само 42 гласа от разликата между двамата - близо 7 % от миналата неделя. По-ниска бе активността на балотажа, до урните стигнаха с 5% по-малко избиратели – 42,88% бе активността. Недействителните гласове са 793 или 3,35%.

Победителят – Денчо Бояджиев – спечели втория си мандат с 12286 гласа, което е 53,65% от гласовете. За конкурента му – областният управител Наско Анастасов – гласуваха 10 617 избиратели или 46,35%.

С избраните за селски кметове от балотажа ДПС окончателно се оформи като победител за мандат 2007-2011 г. в Лудогорите. Освен в пет от седем общини партията на Доган ще управлява и в 58 от 92-те села в региона, втора сила по този показател са независимите кметове – 12, по седем кмета имат десни коалиции в три от общините и коалиция “За община Самуил”, в която влизат НДПС, ЗНС и НДСВ.

На балотажа в общинските избирателни комисии в Разградско бяха подадени 7 жалби, уважена – само една за неизрядни документи на представители на единия кандидат. В Районна прокуратура постъпиха 22 сигнали, от които 17 за търговия с гласове, по тях бяха образувани проверки.