В Омуртаг изграждат две нови детски площадки
В Омуртаг изграждат две нови детски площадки / Пресцентър Община Омуртаг

В Омуртаг започна строителството на две нови детски площадки. Те ще бъдат изградени в две междублокови пространства на улиците „Генералска" и „Църковна" в града. Съоръженията за игра ще бъдат за ползватели съответно до 3 и до 12-годишна възраст.

За успех на новото начинание, кметът на община Омуртаг Неждет Шабан разби бутилка шампанско в кофата на багера, който направи първата копка. Средствата, които са заделени за изграждането на площадките са в размер на близо 110 000 лева. Те са по одобрени проекти на община Омуртаг, финансирани от Публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите".
„2014 година се оказа много добра от гледна точка на реализацията на проекти в Омуртаг. Тя ще бъде запомняща се, защото в рамките на тази година се правят много големи инвестиции в града. Такива, каквито досега никога не са се правили за такъв кратък период от време. Надявам се през 2015 година да имаме още одобрени проекти и да изградим детски площадки и в други междублокови пространства в града", каза кметът Неждет Шабан.