В Областна администрация работят четирима, назначени по две от Националните програми
В Областна администрация работят четирима, назначени по две от Националните програми / netinfo

Назначените по две от Националните програми за заетост в Областна администрация – Шумен са четири лица, които представляват 10% от общия брой на служителите в администрацията, съобщиха от областна управа.

По Национална програма “Старт на кариерата” в Областна администрация Шумен има назначен един стажант, който в момента работи като “младши експерт”. Срокът на трудовия договор е девет месеца. Програмата е за младежи до 29 години със завършено висше образование в годината на кандидатстване или предходната.

При реализирането на Национална програма “Заетост и професионално обучение на хора с трайни увреждания” са назначени три лица с увреждания. Двама от тях заемат длъжността “портиер”, а един е назначен за “деловодител”. Срокът на договора, който е сключен и с тримата, е за три години. Целта е да се създадат условия за заетост на безработни хора с увреждания.

Основна цел на Програмата е да се осигури заетост на хора с трайни увреждания в трудоспособна възраст чрез заетост в интегрирана работна среда.

Служителите са назначени според изискванията заложени за изпълнение на съответната програма.