В националния детски комплекс в Ястребино се провежда 20-тият Фестивал на радостта
В националния детски комплекс в Ястребино се провежда 20-тият Фестивал на радостта / http://www.targovishte.bg/

120 деца на възраст от 4 до 12 години, отглеждани в специализирани институции, от днес участват във Фестивал на радостта. Юбилейното 20-то издание на фестивала се провежда в националния детски комплекс „Ястребино" в близост до град Антоново. Мотото на лагера тази година е „Доброто ражда добро".
Организаторите от обществения фонд „Детство" уточниха, че участващите деца са възпитаници на шест домове за деца лишени от родителски грижи и 13 Центъра за настаняване от семеен тип.
„По време на фестивала децата се зареждат с положителни емоции, повишава се тяхното самочувствие. От друга страна това е една възможност малчуганите да разширят познанията си за България, за природата, както и да укрепват физически", казаха още организаторите, като уточниха че десет от децата са с увреждания.
Фестивалът на радостта дава възможност да децата да участват в състезания „Бързи, смели, сръчни", да творят в клубовете по приложно изкуство и музика, да разучават народни танци на хоротеката, да се забавляват се на детските дискотеки и, разбира се, да играят на воля.