Уволняват шефа на “ДКЦ-І”в Разград, на нейно място назначават зет й
Уволняват шефа на “ДКЦ-І”в Разград, на нейно място назначават зет й / netinfo
Заради неизпълнение на решение на Общински съвет – Разград да бъде освободен управителят на “Диагностично-консултативния център-І” в Разград д-р Ивета Кулева. Това решиха членовете на Постоянната комисия по управление на общинската собственост по предложение на своя председател Иво Димитров от коалиция “Обединени демократи”.

Според решение на местните парламентаристи от юли миналата година д-р Кулева е трябвало до 4 август 2008 г. да извърши вписване в Търговския регистър на промените в учредителния акт на общинското лечебно заведение. Промените са гласувани на същата юлска сесия и са свързани с въвеждането на позицията “контрольор” в “ДКЦ-І”, който да следи за спазването на дружествения договор и за опазването на имуществото на дружеството. Това обаче не било извършено и стана повод за уволнението на д-р Кулева. На нейно място съветниците решиха да назначат съпруга на сестра й – уролога Кръстю Кръстев.

Абсурден е претекстът за освобождаването, ако и на сесия се вземе такова решение, то ще бъде обжалвано пред съда – заявиха д-р Кулева и нейният адвокат Йорданка Кондиева. Според юриста назначаванетона контрольора не подлежи на вписване в Търговския регистър, а трябва да се направи от кмета. Освен това във връзка с решение на местните парламентаристи относно назначаването на контрольор има две висящи дела. Липсва комуникация, нито веднъж не са ме информирали за заседания на комисии или на местния парламент, когато ще се вземат решения, свързани с “ДКЦ-І“ – допълни д-р Кулева.

Д-р Кулева е с 30-годишен лекарски стаж, специализирала е вътрешни болести и гастроентерология, ръководи ДКЦ-І от 1999 г. Договорът й изтича през март. Миналата година бе обявена от областната структура на Българския лекарски съюз за лекар на годината.

Тя е третият шеф на дружество с общинско участие, освободен от поста си в този мандат на Общинския съвет-Разград. Миналата година бяха уволнени шефовете на “Общински пазари” Йордан Атанасов и на “Обреден дом” Евгени Драганов.