Уволнен е директорът на РЦЗ-Шумен
Уволнен е директорът на РЦЗ-Шумен / netinfo

Директорът на РЦЗ – Шумен д-р Атанас Атанасов е бил уволнен днес, научи Дарик. Според Българския лекарски съюз, в заповедта за уволнение на д-р Атанасов не са посочени ясни мотиви.

Пред Дарик председателят на Регионалната колегия на БЛС в Шумен д-р Парашкева Вичева заяви, че е научила за уволнението на д-р Атанасов от медиите. Тя уточни, че той остава организационен секретар на Управителния съвет на Регионалната колегия, тъй като това е изборна длъжност.

Д-р Атанас Атанасов е и член на УС на БЛС на национално ниво. В сайта на Лекарския съюз бе публикувана позиция, в която е записано: „Недопускането за участие в преговори по НРД на определени представители на УС на БЛС от председателят на УС на НЗОК д-р Емил Райнов и уволнението на ръководни кадри на съловната организация са пореднoто доказателство за наличието на политически натиск върху лекарското съсловие”.

В документа се подчертава още, че БЛС изразява своето категорично несъгласие и остро възразява срещу опитите за политизиране на професията.

Д-р Атанас Атанасов е директор на РЦЗ-Шумен от януари 2003 г.

Не доумявам как човек като д-р Атанасов може да бъде уволнен без мотиви, при това, според мен, по чисто полически причи, коментира в интервю за Дарик председателят на БЛС д-р Андрей Кехайов. Той подчерта, че д-р Атанасов е бил заплашван много пъти от УС на Здравната каса и не е бил допускан до преговори. Ние от БЛС базрезервно заставаме зад д-р Атанасов - каза още д-р Кехайов и добави - Към момента са налице тенденции за политическо вмешателство в БЛС, което е недопустимо. Не може да се допусне такова унижение на лекари и ние ще предприемем последващи стъпки, каза още той.

До момента д-р Атанас Атанасов не бе открит за коментар по темата.

Цялато интервю с д-р Кехайов чуйте в прикачения файл.