Утре ще е ден на траур в памет на Рада Спасова
Утре ще е ден на траур в памет на Рада Спасова / снимка: DarikNews Юлия Христова
На 62-годишна възраст почина директорът на шуменския Драматично-куклен театър "Васил Друмев" г-жа Рада Спасова. Утре в община Шумен ще бъде обявен ден на траур.

Рада Спасова беше директор на шуменския театър през последните 10 г. Преди това е ръководила екипa на театъра във Варна , както и на театъра в Разград. Пресъздала е над 100 роли в театрите във Велико Търново, Габрово, Разград, Варна и Шумен. Една от най-сериозните заслуги на г-жа Спасова е възстановяването на Друмевите театрални празници "Нова българска драма", датиращи от 1966 г. 17-тото издание на празниците трябваше да приключи тази вечер с официалното награждаване на участниците. Представленията и церемонията обаче ще бъдат отложени, заради нещастния случай, съобщи Диана Христова – мениджър на шуменския театър.

Смъртта е настъпила в следствие на сърдечен удар малко след полунощ. Поклонението пред тленните останки на Рада Спасова ще се състои утре от 11:00 ч. в театъра, а погребението ще е от 14:00 ч. на шуменските гробища.

Със заповед на кмета на Шумен Красимир Костов се забранява провеждането на публични тържества и радостни ритуали през целия траурен ден. На територията на общината националните и общинските знамена ще бъдат спуснати наполовина.

Едно от десетките интервюта, които г-жа Спасова е давала за Дарик бе по повод 35 -тата й годишнина на сцена, част от него може да чуете в прикачения файл.