Уточниха детайлите по художественото осветление на съда, военния клуб и РПУ
Уточниха детайлите по художественото осветление на съда, военния клуб и РПУ / netinfo
На кратко работно съвещание днес, свикано от зам.-кмета на община Шумен Иван Йонков, бе уточнено кои части от сградите на съда, РПУ и Военния клуб ще бъдат художествено осветени. Потвърдено бе решението Съдебната палата да бъде осветена от всички страни. На сградата на РПУ ще бъде поставено осветление на челната фасада, на южната – до тунела, както и на северната – до края на старинната част на сградата. Художественото осветление на Военния клуб ще обхване челната фасада, северната и източната страна на сградата.

Ще бъдат поканени повече от три фирми, които да представят проекти. Освен цената и срокът за изпълнение, основен критерий ще бъде и художествената стойност на предлаганите решения. Всяка от фирмите, които желаят да участват в процедурата, следва да представи по два варианта, като всеки следващ ще носи предимство на участника.

Решено бе срокът за изпълнението на художественото осветление на Военния клуб да бъде 17 юли, а за останалите две сгради – две седмици по-късно. Предимство ще имат фирмите, които поемат ангажимент да изпълнят проектите и за трите сгради до 17 юли.

В обсъждането участваха представители на Съдебната палата, РПУ, Военния клуб, главният архитект Дияна Стефанова, председателят на Ротари клуб инж. Станислав Чакъров, председателят на Камарата на архитектите Валери Колев.