Управител на фирма от Търговище участва във форум на НСОРБ за сътрудничество с норвежките местни власти
Управител на фирма от Търговище участва във форум на НСОРБ за сътрудничество с норвежките местни власти / DarikNews.bg, архив

Управител на фирма от Търговище участва във форум на Националното сдружение на общините в РБългария / НСОРБ/ за сътрудничество с норвежките местни власти. Това е ръководителят на „БКС - Търговище" ЕООД Галин Дачев, съобщиха от общинската администрация.

Галин Дачев е част от групата, която ще се запознае на място с опита и модела на норвежките местни власти за осъществяване на стопанска дейност. Инициативата е по проекта, който НСОРБ изпълнява за "Повишаване капацитета на НСОРБ и българските общини чрез сътрудничество с норвежките местни власти".

По време на обучителното пътуване участниците ще се запознаят с действащото законодателство и прилаганите форми на междуобщинско сътрудничество в Норвегия; с особеностите на притежаваните от общините предприятия и с отдела на Норвежката асоциация за тези фирми. Ще бъде изведен положителен опит от норвежката практика в местното управление.

Визитата ще продължи до 20 юни, допълниха от администрацията.