Украйнци гостуват за Карнавала на плодородието
Украйнци гостуват за Карнавала на плодородието / Дарик Шумен

По покана на кмета Красимир Костов в рамките на Карнавала на плодородието в Шумен утре пристига официална делегация от гр. Тернопил, Украйна. В състава й са включени  Пьотр Семьонович Гринчишин - заместник-кмет по икономическите  въпроси, Светлана Григориевна Остапишин - директор на департамента по икономика, предприемачество и управление на общинското имущество,  Светлана Евгениевна Добрикова - началник на организационно-информационното управление и Степан Василиевич Гевко - директор на ПП "Люкс" (жилищно-комунално стопанство, обслужване на жилищния фонд/. Заедно с официалната делегация пристига  и бизнесделегация, която включва Андрей Павлович Мастюх - директор на КП "Тернопольэлектротрранс" (обществен тролейбусен транспорт), Олег Иванович  Будий - генерален директор на "Седмо измерение"ООД (транспортни услуги,доставка на  резервни автомобилни части) и Руслан Анатолиевич Йолтухивський - директор дъщерно предприятие "РАО" (продажба на смазочни материали и машинни масла).
На 1 октомври гостите ще присъстват на тържественото откриване на Карнавала на плодородието и на спектакъла "На добър час, Карнавал!"- съобщават от община Шумен.

На 2 октомври от 9 ч. те ще имат среща с кмета Красимир Костов в неговия кабинет, на която ще присъстват председателят на общинския съвет Даниела Русева и заместник-кметове. По-късно делегацията ще има среща с фирми от града и с ръководството на "Индустриален парк - Шумен" и Търговско-промишлената палата.

Гостите ще присъстват на дефилето на карнавала, на кулинарното шоу, ще посетят Историко-археологическия резерват "Мадарски конник", комплекс "Създатели на българската държава", ще разгледат Шуменска крепост.

Делегацията ще отпътува на 4 октомври сутринта.