/ netinfo
Ученици от ХІ клас на Природоматематическа гимназия „Нанчо Попович"-Шумен посетиха Административен съд и се запознаха с основните принципи и начала, заложени в Конституцията на Република България, съобщиха от пресслужбата на съда
 
Образователната среща между ученици от ХІв клас на Природоматематическа гимназия „Нанчо Попович“ и представители на Административен съд се проведе в изпълнение на програма „Съдебната власт - информиран избор и гражданско доверие”.

ШАС
netinfo


Пред присъстващите бяха представени актуални въпроси относно същността на Конституцията като върховен закон, уреждащ устройството на държавното управление в Република България. Акцент в хода на обучението бе поставен върху произтичащите от нея основни лични, политически и социално-икономически права и задължения за гражданите.

В хода на инициативата гостите бяха запознати и с устройството на съдебната власт, както и с дейността на Административен съд. В проведената дискусия на разискване бяха поставени конкретни въпроси, касаещи правораздавателните функции на съда и представляващи интерес за учениците. 
 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.