Ученически автобуси закъсаха в Търговищко, деца са настанени и в кметството на Надарево
Ученически автобуси закъсаха в Търговищко, деца са настанени и в кметството на Надарево / Борислав Курдов

Изключително сложна продължава да бъде пътната обстановка в Търговищка област. В община Търговище четири ученически автобуса с деца са закъсали в преспите към селата Александрово, Момино, Надарево - Острец и в посока Бистра, съобщиха от общинската администрация. Децата от единия автобус са настанени в кметството на Надарево и изчакват да бъдат разчистени пътищата. „Имаме и вариант децата да бъдат върнати в Търговище и да бъдат настанени тук", заявиха още от общинската администрация.
Със заповед на директора на Областно пътно управление в Търговище, поради усложнената метеорологична и пътна обстановка, от 14,30 ч до 20 ч днес се въвежда забрана за движение по пътищата на област Търговище на товарни автомобили с тегло над 3 тона. При необходимост срокът на тази забрана може да бъде удължен.
Движението по главния път София - Варна в близост до търговищките села Пробуда и Алваново се регулира от органите на реда, съобщиха от ОД на МВР в Търговище. В момента поетапно се пропускат автомобилите движещи се в двете посоки, с предимство са леките коли. Временната организация на движението се наложи заради закъсали два ТИР-а на този път.
От община Търговище съобщиха още, че са готовност девет пункта за временно настаняване на закъсали пътници на територията на общината. Става дума за стаи в кметствата, в които има отопление и е осигурена храна.