Търговище чака побратими от Смоленск
Търговище чака побратими от Смоленск / DarikNews.bg

Официална делегация от побратимения с Търговище  руски град Смоленск ще пристигне в следобедните часове на 13 юни в Търговище. Гостите идват от Шумен, където ден преди това ще бъде открита Седмата среща на побратимените градове от Република България и Руската Федерация. На нея Търговище ще бъде представен от  кмета д-р Красимир Мирев.

Руската делегация  е водена от председателя на Градския съвет  в Смоленск и ръководител на Градската администрация Александър Данилюк, съпровождан от Ана Гайдамакова - ръководител на апарата на Градския съвет, Татяна Русанова - председател на Контролно-сметната палата в Смоленск и Олег Кроликов - началник управление „Международни връзки и сътрудничество между общините".

На 13 юни в Търговище е предвидена среща с кмета на общината д-р Красимир Мирев, неговия екип и председателя на Общинския съвет Севим Али. За 14 юни в програмата са включени посещения в заводите на „Тракия Глас България" и фирма „Агроелит". След това е визитата във Второ СОУ „Проф. Никола Маринов", разглеждане на музейните експозиции и храм „Св. Иван Рилски".