работа колеги офис
работа колеги офис / ThinkStock/Getty Images
Трудолюбието винаги е представяно като една от най-отличителните черти на българите. Дали обаче съвременният българин обича труда или тази добродетел е останала в миналото?

Някои обичат, някои не обичат, зависи от хората, смята Милко Тодоров.

Според него обаче младите все още не са свикнали да се трудят. Ние от старото поколение сме свикнали още от ученици да се трудим. Аз като ученик бях строителен работник, разказва мъжът.

Освен всичко днес той е и рожденик. Затова съм трудолюбив, шегува се мъжът. 

Все още има хора, които искат да се трудят
dariknews.bg


Българите обичат да работят - особено по-старото поколение. Новата генерация имат по-други измерения на труд, смята Жени Василева.

Все още има хора, които искат да се трудят
dariknews.bg


Българинът не е мързелив, ами етносът, който е на издръжка на работещите, е по-голям, казва Живка Стаматова. За трудолюбието на младите тя смята, че зависи от възпитанието и... от това дали са осигурени. Като видят, че няма откъде и започват да работят, казва жената.

Все още има хора, които искат да се трудят
dariknews.bg


Някои, които са научени да работят, продължават да работят. Този, който си е мързелив, никой не може да го накара да работи - няма значение от кой етнос е, категоричен е Стефан Стаматов.

През нашето време си имаше мързеливички доста и сега не са малко. Зависи кой как е осигурен, казва той.

Все още има хора, които искат да се трудят
dariknews.bg

На 1 май светът отбелязва Деня на труда и международната работническа солидарност. На тази дата, много страни в света честват обществените и икономически постижения на работническото движение.

Денят е един от официалните празници в България

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.