/ dariknews.bg
Трима заплашваха старец с нож, за да го ограбят, хванаха ги. Криминалисти от Шумен заедно с техни колеги от Варна и Главна дирекция "Национална полиция" задържаха извършители на въоръжен грабеж в село Каспичан, съобщиха от полицията.
 
Разследването на престъплението започнало на 15 ноември.

На 14 ноември, преди 24.00 часа трима маскирани мъже проникнали в дома на 78-годишен мъж, който живеел сам. Единият се приближил до леглото на възрастния човек, заплашил го с нож и го попитал къде са парите му. Другите двама били в стаята, но стояли до вратата.

Шуменец преби кучето си, прибраха го в ареста

Дядото казал, че има 150 лева и ги държи под възглавницата. Освен тях апашът отнел дебитна карта с ПИН-код и мобилен телефон.

Веднага след това тримата крадци напуснали местопрестъплението. Под надзор на прокурор от Нови пазар започнало разследване. В хода му полицаите стигнали до дирите на трима местни жители.  Извършителите на обира са установени.

Вчера за срок до 24 часа в Шумен са задържани двама мъже - на 30 и 34 години, и 17-годишен младеж, всички от село Каспичан.

Извършени са огледи на автомобили, както и на дрехи, с които крадците са били облечени в нощта на престъплението. Опитали да заличат следи и запалили дрехите и отнетия от възрастния човек мобилен телефон край мост в град Каспичан.

Домашен скандал завърши с наръгана жена

Освен сумата кеш, която тримата откраднали, те успели да изтеглят от дебитната карта на възрастния човек сумата от 160 лева. Престъпниците направили пълни самопризнания.

17-годишният младеж не е криминално проявен. 34-годишният мъж е известен на полицията с това, че е управлявал автомобил, докато му била отнета шофьорската книжка, използвал е и неистински документи. Третият от крадците пък е откраднал телефон, докато е бил непълнолетен.


За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.