Трима спаха в ареста след сигнали за шумни купони
Трима спаха в ареста след сигнали за шумни купони / Sofia Photo Agency, архив

Трима души осъмнаха в ареста, след подадени сигнали за силна музика и неизпълнение на полицейски разпореждания. Двата сигнала били подадени в Шумен и Велики Преслав, а задържаните попречили на полицаите да извършат служебните си задължения.

Около 02:30 часа снощи е получен сигнал за силна музика на ул."Света гора" в Шумен. На място пристигнал полицейски екип. Униформените позвънили в апартамента, от който се кънтяла музиката. На вратата се показали двама мъже на 24 и 26 години, както и 21-годишна жена. Полицаите се опитали да проведат разговор с тях, но тримата били пияни и започнали да се държат грубо. Направено им е устно предупреждение, че нарушават обществения ред и трябва да спрат музиката. След като продължили да се държат арогантно и да пречат на органите на реда да си свършат задълженията, двамата мъже са отведени в Районно управление „Полиция" - Шумен. С полицейска заповед са задържани за срок от 24 часа. На двамата са съставени актове по Закона за МВР. 21-годишната жена също се държала грубо и обиждала полицейските служители в помещението за задържане, уточняват от полицията.

Друг мъж от Велики Преслав също преспа в ареста, след сигнал за силна музика и неизпълнение на полицейските разпореждания. Около 19:00 часа вчера е получено оплакване от жители на кв."Кирково" във Велики Преслав заради силна музика. Дошлите на място полицаи предупредили шумната компания.  48- годишният И.Г. от Велики Преслав направил опит да попречи на служителите на реда да си свършат задължението по служба. Задържан е за срок от 24 часа в Районно управление "Полиция"- Велики Преслав.