Трима откраднаха ел.двигатели от помпена станция в с. Мадара
Трима откраднаха ел.двигатели от помпена станция в с. Мадара / снимка: РУ на МВР-Шумен

9 броя електрически двигатели са били откраднати от помпена станция на „Напоителни системи” в землището на село Мадара, съобщиха от полицията.

Пред полицаите, пристигнали на мястото, служителите на дружеството обяснили, че извършвали редовен обход на съоръженията. По време на огледа, пред двора на станцията, забелязали паркиран лек автомобил “ВАЗ”, с шуменска регистрация, с три лица в автомобила, които им обяснили, че събират орехи в района.

След извършен бърз оглед служителите установили, че е прониквано в помпената станция и е извършена кражба на електрически двигатели. В този момент водачът на лекия автомобил “ВАЗ” потеглил по черен път в посока квартал “Мътница”. Служителите на “Напоителни системи” ги последвали със служебния автомобил, но не ги достигнали.

При проверка е станало ясно, че автомобилът, със забелязаният регистрационен номер, се управлява от 25-годишен мъж с постоянен адрес в град Бургас, който живее в село Мадара. В същото село са задържани извършителите на кражбата - 25-годишният С.М., 25-годишният Р.Н. и 22-годишният С.М. и тримата криминално проявени.

Те обяснили, че излезли с автомобила да събират орехи и преминавайки край помпената станция влезли в нея и откраднали двигателите. След като били изненадани от служителите на “Напоителни системи” тримата избягали с лекия автомобил “ВАЗ”, като изхвърлили двигателите в гората. Те са открити по-късно от полицаи.

Извършителите са задържани за 24 часа. Образувано е бързо производство.