Третокласници заеха кметския стол в Търговище
Третокласници заеха кметския стол в Търговище / Диляна Стойчева
Днес момичетата и момчетата от ІІІв клас на І СОУ “Св. Седмочисленици” заедно със своята класна Снежана Митева посетиха кмета на общината д-р Красимир Мирев в неговия кабинет. Срещата бе част от инициативата “Мениджър за един ден”, която се осъществява по американската програма “Джуниър Ачийвмънт”.

Децата предложиха на кмета в Търговище да бъде открито детско заведение, подобно на “Мак Доналдс”, с увеселителен парк и атрактивно меню. Според тях, това би удовлетворило нуждата им от развлечения и игри, би създало работни места за техните родители и би довело до нови финансови постъпления в общината.

Д-р Мирев си поговори с тях за бъдещите планове на местната администрация да превърне в приятен парк местността “Юкя”, за преминаването на училищата към делигирани бюджети и превръщането на техните директори в мениджъри. Той посъветва третокласниците да останат да живеят в Търговище, защото градът тепърва много ще се развива.

Малките Явор и Адриана имаха възможност да седнат на кметския стол и споделиха, че това което искат за града е той да бъде чист, красив и приветлив.