Трансформират комисията по бедствия в щаб
Трансформират комисията по бедствия в щаб / netinfo

Във връзка с промените в Закона за администрация и Закона за защита при бедствия, областният управител на Шумен Красимир Костов прекратява дейността на Постоянната областна комисия за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи и създава Щаб за координация на спасителни и неотложни аварийно – възстановителни работи, при възникване на бедствие на територията на област Шумен.

В състава на щаба влизат ръководството и представители на oбластна администрация – Шумен, както и директорите на държавните структури, намиращи се на територията на областта. В зависимост от характера и мащабите на възникналото бедствие в готовност за работа могат да бъдат привеждани само членовете на щаба, имащи отношение към него.

Кметовете на общини трябва да издадат свои заповеди, във връзка с изпълнението на чл. 65 от Закона за защита при бедствия, за прекратяване на дейността на Постоянните общински комисии за защита на населението при бедствия, аварии и катастрофи и да създадат щаб за координиране на спасителни и неотложни аварийно – възстановителни работи, при възникване на бедствие на територията на съответната община.