ТПП-Търговище разкри приемна за учители за работа по проект
ТПП-Търговище разкри приемна за учители за работа по проект / DarikNews.bg, архив
ТПП-Търговище разкри приемна за учители за работа по проект
59421
ТПП-Търговище разкри приемна за учители за работа по проект
  • ТПП-Търговище разкри приемна за учители за работа по проект

Приемна за учители разкри Търговско-промишлената палата в Търговище. Инициативата се реализира в изпълнение на проект „Иновативни практики и методология за обучение по икономически дисциплини  и предприемачество за преподаватели от професионалните гимназии и  гимназии с икономически профил в област Търговище". Това съобщи председателят на ТПП в областния град Оля Иванова.

Проектът предвижда обмяна на опит и обучение на десет преподаватели по икономически дисциплини  и предприемачество. Насочен е към усвояване на нови знания и добри практики от преподавателите. А добрата икономическа подготовка на младите специалисти и развитието на предприемачески дух в тях, с високите професионални умения са гаранция за покриване на  по-добри резултати в местната икономика и в развитието на страната.

В офиса на Търговско-промишлената палата потенциалните потребители могат да се информират за условията по кандидатстване за участие в обмена по проекта, който ще се реализира при Международен професионален колеж - Малта. Одобрените участници ще прекарат две седмици в колежа и там ще се запознаят с опита на тамошните специалисти, свързан с  методите и инструментите, използвани при представяне и защита на образователни програми, като съвместна дейност на публичната администрация и с големи международни корпорации и малки и средни предприятия.

Целта на проекта е да се развива идеята за обучение през целия живот, с една по-голяма транснационална обмяна на познания с оглед покриване на приоритетите на Стратегия "Европа 2020". Ученето през целия живот следва да се насочи към развитие на икономика, базирана на знание и иновации, за постигане на растеж за преодоляване на териториалните различия, като се стимулира устойчивото развитие, чрез ресурсно-обезпечено и конкурентноспособно производство.