Топлофикация и Булгаргаз пред сключване на договор
Топлофикация и Булгаргаз пред сключване на договор / netinfo
"Очаквам до края на следващата седмица да бъде сключен договор за разсрочено плащане на задълженията на „Топлофикация” – Шумен към „Булгаргаз” – това каза в интервю за Дарик радио директорът на топлинното дружество – инж. Иван Кунев. Той съобщи още, че вече е постигнато споразумение дългът, който е 5 300 000 лв., да бъде изплатен до края на 2007 година, на равни месечни вноски. Ако договорът бъде подписан, отоплителния сезон в Шумен може да започне от началото на месец ноември.

Според инж. Кунев сключването на договор е станало възможно, след като от „Булгаргаз” са се отказали от искането си в споразумението с „Топлофикация” да бъде включена и банкова гаранция. Припомням, че точно липсата на такава гаранция стана пречка за сключването на договор през лятото на тази година.

Иван Кунев подчерта, че основната причина за дълга на „Топлофикация” към „Булгаргаз” са големите задължения на абонатите, които вече са над 6 700 000 лв. Повече от 3 000 дела са образувани от съдии-изпълнители срещу длъжници на топлинното дружество, каза още инж. Кунев.

Подробностите, чуйте от интервюто с инж. Кунев: