Тийнейджъри се сбиха за 10 стотинки ресто
Тийнейджъри се сбиха за 10 стотинки ресто / netinfo

16-годишни се сбиха в класна стая заради 10 стотинки. След инцидента деветокласничка от село Самуил е в разградската болница с комоцио – съобщиха от ОДП-Разград. Днес на Педагогически съвет решават дали да изключат побойника.

Инцидентът станал в класна стая в СОУ ”Св.св. Кирил и Методий” - село Самуил на 19 март по време на свободен час. Деветокласник помолил своя съученичка да му купи шоколад от училищната лавка, когато се върнала, преброил рестото и установил, че 10 стотинки липсват. Сбили се, момчето блъснало момичето в стената, то си ударило главата и за секунди изгубило създание. Училищният фелдшер повикал линейка, която откарала пострадала в МБАЛ-Разград.

Няма подобен случай в моята практика – каза директорът на учебното заведение Никола Стефанов, който е на този пост от 13 години. Той уточни, че момчето е с буен нрав, но и момичето имало дял в започването на скандала. За днес е насрочен педагогически съвет, на който ще се реши бъдещето на двамата. Има настроения за изключване на момчето, но сме поканили и негови съученици, които ще имат възможност да го защитят – обясни Стефанов.
Полицията извършва проверка по случая.