/ IStock
Тежка катастрофа между тежкотоварен автомобил и две коли е станала на пътя между шуменските села Градище и Черенча, съобщиха от полицията в Шумен.

Тежка катастрофа край Симеоновград, трима души са починали (ВИДЕО)

Към 12:55 часа е постъпил сигнал, че след пътно произшествие, товарен автомобил е препречил пътя между селата Черенча и Градище. Към мястото незабавно са насочени екипи на полицията, на "Спешна помощ" и пожарната, които са оказали съдействие за изваждане на пострадалите.

Според първоначалните данни, на място са загинали водачът и пътничка от едната кола. В шуменска болница са откарани мъж и жена, пътували в другия автомобил, както и водачът на камиона.

Двама души загинаха, а един е ранен при тежка катастрофа до Симеоновград

До приключване на огледа и разчистване на пътните платна, движението в участъка временно е спряно. Пътуващите се насочват по обходен маршрут, през пътния възел Белокопитово - път I-2 - път II-51 Лозница - път II-49 Търговище и обратно.

Създадена е и организация на територията на област Търговище. Пътуващите в посока Шумен се отклоняват на разклона за с. Буховци. 

Работата по изясняване на причините и обстоятелствата около тежкото пътно-транспортно произшествие продължава под надзора на прокуратурата в Шумен. Предстои да бъдат направени редица експертизи.