Такса Пиаца става 60 лв
Такса Пиаца става 60 лв / netinfo

Такса "Пиаца" да бъде 60 лв., а старият размер на налога /180лв./ да бъде отменен, гласуваха на сесия днес шуменските общински съветници. Според решението парите, които ще заплащат таксиметровите шофьори няма да се квалифицират като такса, а като цена на услуга. В случаи на отрегистрация, половината от внесените пари ще бъдат връщани на таксиджиите. Сумата от 60 лв. ще бъде плащана еднократно, без възможност за разсрочено плащане.

Все още нерешен остава проблема с тези таксиметрови шофьори, които вече са внесли първоначално гласуваният размер на таксата от 180 лв. Най-вероятно част от сумата ще бъде върната, коментираха за Дарик общинари.

Припомням, че заради несъгласие с определеният налог от общината, множество таксиметрови водачи излязоха на протести и дори блокираха движението в града. Искането на таксимeтровите превозвачи бе таксата да бъде отменена или драстично намалена, в противен случай те заплашиха с ефективни стачни действия.

Предложението такса "Пиаца" да бъде 60 лв. бе внесено в сесийна зала от председателя на общинския съвет в Шумен - Даниела Русева.