Т. Тодоров: Препоръчах д-р Атанасов да бъде уволнен
Т. Тодоров: Препоръчах д-р Атанасов да бъде уволнен / netinfo

В доклад до министъра на здравеопазването д-р Евгений Желев препоръчах директорът на РЦЗ – Шумен д-р Атанас Атанасов да бъде освободен от поста, това каза в интервю за Дарик областният управител на Шумен Тодор Тодоров. В този доклад са посочени някои слабости в обслужването на населението и цялостното развитие на здравеопазването в областта, уточни Тодоров, без да конкретизира какво точно има предвид.

Според него, причините за освобождаването на д-р Атанасов не са политически. На въпрос на Дарик кои са обсъжданите кандидатури до момента за този пост, шуменския губернатор заяви, че се спрягат имената на петима души. Сред тях е и името на д-р Мима Папазова, която в момента е директор на Дирекция „Здравеопазване и социална политика” в община Шумен. Останалите четири имена Тодоров не пожела да спомене. Следващият, който ще бъде назначен на поста няма да е обвързан с политическа партия, каза още Тодор Тодоров.

„Определено смятам, че със смяната на д-р Атанасов ще бъдат решени проблемите в здравеопазването в Шуменско”, допълни областният управител.

Цялото интервю с него чуйте в прикачения файл.