Създават информационна банка на НПО-тата в Шумен
Създават информационна банка на НПО-тата в Шумен / netinfo
Създават информационна банка на НПО-тата в Шумен
86241
Създават информационна банка на НПО-тата в Шумен
  • Създават информационна банка на НПО-тата в Шумен

Интернет базирана информационна банка на неправителствените организации в Шумен ще бъде създадена до дни, като идеята е тя да обединява основните приоритети на организациите в региона. Това решение беше взето след предложение на директора на БЧК-Шумен Пламен Петров на днешното редовно заседание на Обществения форум на шуменските НПО-та, което се състоя в Областната администрация. То се проведе под ръководството на областния управител Донка Иванова и обществения посредник Иван Капралов.

По време на заседанието бяха обсъдени възможностите за съвместна работа на Постоянната комисия по „Европейски проекти, международно сътрудничество и взаимодействие с неправителствените организации" и НПО-тата в шуменския регион.

Общественият форум на неправителствените организации в Шумен за пореден път подчерта нуждата от създаване на Обществен фонд за подпомагане на техни проекти. Членовете му изказаха и конкретни предложения за инициативи, които се нуждаят от финансиране. Сред тях бяха предоставянето на общински сгради за нуждите на НПО-та и оказване на логистична подкрепа. ПК по „Европейски проекти, международно сътрудничество и взаимодействие с неправителствените организации", от своя страна, изрази готовност да подкрепи исканията им.