Съветниците от БСП с остра самокритика, реорганизират общинската администрация
Съветниците от БСП с остра самокритика, реорганизират общинската администрация / netinfo

Общинските съветници от БСП в Шумен излязоха с декларация от четири страници в отговор на критиката на колегите си от ГЕРБ по време на последната сесия на Общинския съвет. По думите на председателя на групата адвокат Генчо Гатев декларацията е в отговор на зачестилите опити преди всичко от страна на ПП „Герб" и общинските съветници от тази партия в Общински съвет Шумен за дискредитиране на работата на общинската администрация и ръководството на Община Шумен и негативно представяне на състоянието на Община Шумен.

В декларацията групата съветници от БСП признават недостатъците на управлението си и множеството проблемни зони в него, сред които недостатъчните инвестиции в региона, състоянието на улиците и осветлението в града, но никъде не дават конкретни предложения за разрешаването им. В самия текст не се открива и ясна стратегия за осъществяването на целите, като пасивността в действията им само се задълбочава с твърдението: „Следва да отчетем и недостатъчната работа на общинските съветници, включително и нашата собствена работа. Без притеснение, общинските съветници, включително и от групата на „Коалиция за България", трябва да проявяват много по-голяма активност и инициатива за подпомагане и при необходимост - за коригиране на дейността на общинското административно ръководство".

Във втората част на декларацията те отговарят на нападките на ГЕРБ, свързани с влошеното състояние на бизнес средата в града, аргументирайки се с дузина успешно приключени проекти. „Достатъчно е да направят справка относно издадените разрешения за строеж за стопански обекти и построените такива и въведени в експлоатация пред последните седем години и ще се придобие точна представа какъв е стопанският климат и стопанският живот в община Шумен и има ли или не инвестиции в нея", заявяват те, давайки конкретни примери с изградения парк „Студентски", посоченото вече асфалтиране и цялостна реконструкция на голяма част от улиците в града, реконструкцията на централна градска част, парк „Кьошкове", градската градина, цялостната реконструкция на 17 детски градини в града, 3 от училищата, 3 детски ясли и 2 изцяло изградени нови детски градини.

След представянето на декларацията пред журналисти Генчо Гатев все пак пое отговорност да се търсят начини за решаване на проблемите, като предложи първи приоритет да бъде реорганизацията на звената на общинска администрация, тъй като по собствените му думи една част от тях са „свръхнатоварени, докато друга неоправдано бездейства".