Съучастник в отвличане се готвел да бяга в Турция, арестуват го
Съучастник в отвличане се готвел да бяга в Турция, арестуват го / netinfo

Промениха мярката за неотклонение на съучастник в отвличането на шефът на Държавната дивечовъдна станция “Сеслав” Александър Македонски. Искането за задържане под стража на Пламен Борисов е на Разградска окръжна прокуратура. Държавното обвинение получило информация, че Борисов се подготвя да премине нелегално границата между България и Турция.

С решение на Разградски окръжен съд е променена мярката за неотклонение на Пламен Борисов – съобщиха от Окръжна прокуратура. Срещу него е повдигнато обвинение за съучастничество в отвличането на шефът на Държавната дивечовъдна станция “Сеслав” Александър Македонски.

34-годишният лесничей изчезна на 31 май, трупът му бе намерен на 4 юни, прострелян и заровен в гора край село Равно, два дни по-рано край Сеново бе открит и обгорения служебен джип на Македонски. Според държавното обвинение извършител на убийството е 37-годишният Радослав Пенев – Ачо, негови съучастници в отвличането са Борисов и Димитър Митев, те са извършили и изгарянето на джипа “Сузуки Витара”.

Делото срещу тримата започва в понеделник.

В навечерието му в Окръжна прокуратура е получена информация, че Борисов се подготвя да премине нелегално границата между България и Турция, затова наблюдаващият прокурор е поискал промяна на мярката от “подписка” в “задържане под стража”.