Със Сборен пункт ДКТ В. Друмев закрива театралния сезон
Със Сборен пункт ДКТ В. Друмев закрива театралния сезон / DarikNews Валери Великов
С премиерното заглавие „Сборен пункт” от Душан Ковачевич ДКТ „Васил Друмев” в Шумен ще закрие сезон 2007-2008 г., това съобщи на пресконференция днес директорът на театъра Дияна Христова. Първата премиера на пиесата ще бъде от 19:00 ч. утре, а втората – най-вероятно през месец октомври. Душан Ковачевич е получил покана да присъства на нея, но все още не е потвърдил официално, уточни г-жа Христова.

Режисьор на „Сборен пункт” е Юрий Дачев, който сподели, че отдавна е харесвал тази пиеса и я оцени като една от най-добрите на Душан Ковачевич. Действието в пиесата се развива на границата между земното и отвъдното, уточни Юрий Дачев и допълни, че сръбският автор е успял по уникален начин да говори за смъртта през смях и чрез ирония.

В пиесата участват гост-актьорите Илия Раев и Милко Никодимов, както и трупата на шуменския театър. Автор на сценографията и костюмите е Елена Делева.

По време на продължаващото час и половина представление, зрителите ще могат да видят и черната кокошка, получила от актьорите галеното име Калинка. Тя, според Юрий Дачев, олицетворява дяволското присъствие и тъмното начало в битието на героите в пиесата.