Съдът прави оглед на бюлетините от секциите в с. Царев брод
Съдът прави оглед на бюлетините от секциите в с. Царев брод / netinfo

В момента съдия Росица Цветкова от Административния съд в Шумен извършва оглед на бюлетините от двете секции в с.Царев брод по отношение действителността и недействителността им. Съдът гледа делото по жалба за избор на кмет на с. Царев брод. Тя е внесена от Димо Ванков, който беше кандидат за кмет на селото от БДС "Радикали". С жалбата се оспорва избора на спечелилия кметския пост Стефан Живков от БСП.

В жалбата на Ванков е записано, че гласове, подадени в негова полза са обявени за недействителни, въпреки че са отговаряли на изискванията; че в полза на опонента му Стефан Живков са отчетени гласове, които според изискванията на закона са недействителни. Посочено е още, че са допуснати грешки при броенето на бюлетините, жалбоподателят оспорва вписванията в секционните протоколи, а оттам и крайния резултат, обобщен от ОИК-Шумен. Според написаното в жалбата, всички членове на секционните комисии в селото са отваряли пликовете и са слагали бюлетините в различни купчини по тяхно усмотрение.

 

На предходното заседание съдията по делото Росица Цветкова не уважи искането за назначаването на графологическа експертиза, която да установи дали бюлетините са прозрачни или не.