Съдът постанови постоянна мярка задържане под стража на убиеца от Сини вир
Съдът постанови постоянна мярка задържане под стража на убиеца от Сини вир / netinfo

По искане на окръжната прокуратура съдът постанови постоянна мярка "задържане под стража" на 52-годишния Осман Емин от село Сини вир, община Каолиново, който е обвиняем за убийството на своя съселянин Юксел Ахмед - престъпление по член 115 от Наказателния кодекс.

Служебно назначеният адвокат на обвиняемия адв. Борисова поиска по-лека мярка - "домашен арест". Тя обаче беше отхвърлена, заради наличието на една основна предпоставка - опасността от укриване или извършване на друго престъпление, предвид криминалното минало на обвиняемия - две кражби, едната от които с ефективна присъда и друга, разминала се само с глоба.

Между двамата мъже имало стара вражда. Часове преди убийството, извършено на 14 ноември в село Сини вир, враждуващите се почерпили с алкохол на банкета, даден от новия кмет на селото по случай встъпването му в длъжност за новия мандат. Малко по-късно те се засичат на улица в селото и след скандал и сбиване Осман Емин ранява тежко Юксел Ахмед, който е открит в безпомощно състояние от случайни минувачи в селото, които подават сигнала. Юксел Ахмед умира по-късно в болницата в Шумен от множеството смъртоносни наранявания по главата и гръдния кош.