/ Деян Герговски
31-годишен шуменец, който причинил смъртта на свой колега при инцидент с мотокар в бирената фабрика, е предаден на съд. Той ще отговаря за престъпление, което се наказва с лишаване от свобода от 1 до 6 години, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

На 24 септември 2016 г. пострадалият 51-годишен работник бил на работа в шуменска пивоварна. Авария на линията за пластмаса наложила спешен ремонт. Работникът се качил на мотокар и отишъл в склада за резервни части, който ще намирал на около 500 м от цеха.

Мъж пострада при трудова злополука в Шумен

В същото време подсъдимият пътувал с друг мотокар в посока към ремонтната работилница. Той се движел с по-висока скорост от допустимата за района на пивоварната. Около 18:20 часа, при десен завой 31-годишният мъж видял, че срещу него се движи друго МПС.

Задействал в авариен режим спирачната система на мотокара, но въпреки това последвал удар между двете МПС. При него на земята паднал пострадалият работник, който бил без предпазен колан. Смъртта му настъпила в 19,50 ч. вследствие на многофрагментно счупване и раздробяване на тазовия пръстен, предизвикало травматичен шок.  

Делото ще бъде разгледано в Шуменския окръжен съд. 

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.