Събраха и вложиха над 28 000 лв. за ремонт на танцувалната зала на Младежки дом
Събраха и вложиха над 28 000 лв. за ремонт на танцувалната зала на Младежки дом / netinfo

Приключи първият етап от инициативата „Нов блясък за старата зала", организирана от „Ротари клуб", Инър Уийл, Ротаракт и Интеракт. Тя е насочена към реновиране на танцувалната зала в Младежки дом-Шумен. От различни инициативи са събрани общо 28 720 лв., които са били вложени в подмяна на дограмата, осветлението и огледалата в танцувалната зала.

Средствата, вложени до момента в залата, са събрани от различни инициативи на „Младежки дом"-Шумен, акции на „Ротаракт" и „Интеракт", от куверти за благотворителна вечер и благотворителен търг, дарения от граждани и организации, дарения от членове на Ротари, както и съфинансиране от община Шумен.

Най-голяма част от общо събраната сума е вложена в подмяна на дограмата в залата - 22 402 лв., за подмяна на осветление са отишли 1 284 лв., а за подмяна на огледалата и освежаване на залата 698 лв., заяви паст президента на клуба Николай Филипов. 4 335 лв. са били разходите по организиране и провеждане на благотворителната вечер във връзка с кампанията, поясни той.

Събраха и вложиха над 28 000 лв за ремонт на танцувалната зала на Младежки дом
netinfo

Дейностите по първия етап на инициативата бяха отчетени по- днес, а с това се постави началото и на втория етап. До лятото на следващата година ще продължи събирането на средства за залата, след което ще бъдат извършени още дейности по нейното реновиране. „ Инициативите, чрез които ще събираме средствата са в процес на обмисляне", съобщи Юрий Проданов. Той добави, че идеята на Ротари е да служи на обществото. „Радваме се, че направихме нещо, което е полезно за обществото, но и привлякохме хората от Шумен за работа по този проект", добави той.

Благодарности за реализирането на проекта изказа и зам.-кметът по образование и култура Живка Тонева. „Много е трудно да се събират средства в днешно време. На фона на това ценя инициативата на Ротари клуб и на всички, които се присъединиха към нея. Безспорно блясъкът започна", каза Тонева. Тя добави, че общината ще трябва да се погрижи на покрива на сградата на Младежки дом, където се помещава зала.

"Въпреки, че ремонта на залата още не е приключил децата и родителите са много впечатлени от новия й вид. Това е място, което се ползва от всички училища в Шумен. Залата е удобна за концерти и спортни появи", заяви директорът на Младежки дом-Шумен Румена Андреева.