Регионалният исторически музей в Търговище ще открие зала на дарителя
Регионалният исторически музей в Търговище ще открие зала на дарителя / Сградата на Славейковото училище в Търговище © DarikNews.bg, архив
С различни изложби и свободен вход Регионалният исторически музей в Търговище ще отбележи Деня на Независимостта и Дните на Европейското културно наследство. Културната институция ще посреща посетители с променено работно време, съобщи директорът Магдалена Жечева.

През следващите 3 празнични и почивни дни отворено за посещения ще бъде Славейково училище - част от музейния комплекс, с постоянната експозиция Възрожденска класна стая. Изкушението от историята и миналото ще могат да разгледат изложбите: "Престилката - знак и молитва", "Възрожденският дух на града - квартал "Вароша" в Търговище; "Да рисуваш със светлина", която е щрихи към историята на фотографите в Търговище.

Все още може да се видят експозицията "Велик е нашият войник, както и гостуващата изложба на Историческия музей в Шумен "Точно и навреме" или когато радиото в Шумен проговори, а часовникът отмери.

Дните от 21 септември до 23 септември ще преминат под знака на Дни на Европейското културно наследство. За Деня на Независимостта и на 23 септември Ден на Европейското културно наследство входът ще е свободен, уточняват домакините от институцията.
БТА