Светлин Бонев пое поста на областен управител на Търговище
Светлин Бонев пое поста на областен управител на Търговище / Борислав Курдов

Кратка церемония бяха организирали днес в областната администрация в Търговище. Поводът бе встъпването в длъжност областен управител на Светлин Бонев. Постът бе предаден от назначената по време на управлението на служебното правителство на Георги Близнашки Севда Ерменкова.
Тя символично предаде печата на областната администрация на новия губернатор с пожелание всички документи, които подписва да бъдат законосъобразни, да се запази приемствеността в областната управа, която от своя страна да бъде отворена към гражданите. Освен това тя уточни, че всъщност Бонев работи от 28 ноември, като днес е само официалната част. Ерменкова бе подготвила и личен подарък към Светлин Бонев - икона на Свети Иван Рилски Чудотворец, пазител на България и българския народ, който да пази него, цялото му семейство и областната администрация. Пожела му успех и ползотворна.
От своя страна Светлин Бонев отчете като добра свършената работа от администрацията в краткото време на служебното правителство. От думите му стана ясно, че предстои назначаване на заместник-областни управители на Търговище от страна на министър-председателя.
На церемонията по встъпването в длъжност на Светлин Бонев, присъстваше и депутатът от ГЕРБ д-р Дарин Димитров. Той заяви, че правителство, депутати и областния управител ще работят заедно за доброто на Търговище.
В края на церемонията новоназначеният областен управител подари букет цветя на Севда Ерменкова, от която наследи поста си.