Строителите на магистрала Хемус с нова блокада на пътя
Строителите на магистрала Хемус с нова блокада на пътя / Dariknews.bg, Шумен

Работниците от шуменската пътностроителна фирма „Автомагистрали Черно море" отново блокираха възловото кръстовище към София на главния път Русе-Варна край Шумен.
Блокадата продължи около два часа. Първоначално протестиращите се зарканиха да не пуснат движението през целия ден или докато не получат ясен отговор, кога ще получат заплатите си.

След блокадата на пътя се образуваха километрични опашки от чакащи автомобили, като движението от и за Варна, Русе и София бе напълно невъзможно. Чакащите шофьори заявиха, че подкрепят протестиращите, но имаше и такива, които изнервени от дългото чакане опитваха да накарат протестиращите да вдигнат блокадата на пътя.

Строителите на магистрала "Хемус" с нова блокада на пътя
netinfo

Протестите на шуменските строители започнаха преди около седмица, след като от началото на годината фирмата им не е получила не е получила никакви средства от държавата за строителството на най-новата отсечка на магистрала "Хемус".

Около 200 души участваха в днешния протест, който приключи около 14:00 ч., след като полицаите призоваха хората да освободят пътното платно.

Към момента „Автомагистрали Черно море" има да получава над 12 000 000 лева, без обаче да има яснота кога средствата ще бъдат разплатени.

Движението за пътуващите се от Варна автомобили към Русе или София се отклоняваше през шуменското село Новосел.

Строителите на магистрала "Хемус" с нова блокада на пътя
netinfo