Стартира младежката седмица в Шумен
Стартира младежката седмица в Шумен / netinfo

Третото издание на седмицата на младежките инициативи „Шумен старт 2014" започва на 11 септември с музикална програма и пускане на 40 хвърчила с послания. По думите на председателя на градския училищен парламент Христина Христова в програмата са включени изключително атрактивни занимания, сред които спортни състезания и така популярните напоследък уъркшопи.

Спортните състезания ще се проведат на 12 септември в зала „Плиска" и ще бъдат по футбол, баскетбол, волейбол и тенис на маса. Желаещите да се запишат могат да го направят на фейсбук страницата „Шумен Старт 3" до 10 септември.

Началото на уъркшопите пък е в 17:00 часа на 13 септември в парк „Студентски". Младите хора ще имат възможност сами да изработват изделия от рисувано стъкло, бижута, картички и ветрила. За първи път в Шумен ще има и бодиарт татуировки и ретро фото.

Уъркшоп „Естрадно пеене" пък се организира с подкрепата на опитните възпитаници и вокалния педагог на студио „Стани звезда" към Младежкия дом. Най-добрите ще получат награди и едномесечен безплатен курс на обучение в школата. Ще има още уъркшопи по танцово изкуство с квалифицирани преподаватели. Входът е свободен.

През следващите два дни на територията на парк „Студентски" ще се проведе четвъртото издание на The Hard & Heavy Concert. „Уникалното тази година е, че ще има само шуменски групи", коментира организаторът Наско Василев. Те ще се качат на сцената на 14 и 15 септември.