Според Деница Димитрова правителството ще предприеме мерки за отраслите в криза
Според Деница Димитрова правителството ще предприеме мерки за отраслите в криза / Диляна Стойчева
Днес депутатът от парламентарната група на НДСВ Деница Димитрова посети училището за деца с увреждания в с.Давидово и дари от името на министър Николай Василев музикална уредба. Децата получиха още книги, българска класика и лакомства.

По-късно на пресконференция пред журналисти в Търговище Деница Димитрова поясни, че в страната стачкуват отраслите, пряко зависими от промяната в цената на горивата. Правителството, по нейните думи, в момента усилено коментира възможните данъчни облекчения в тези отрасли за справяне с кризата. По отношение на идеите и политиките на НДСВ, представени на срещата в Катарино, тя сподели, че очаква хората да усетят положителните мерки, които се вземат и да се повиши доверието в тройната коалиция. Важно е, според нея, изграждането на 12 съвета към централата на партията, където се подготвят новите политики в съответните сектори.

Присъстващите местни лидери на партията информираха също, че днес се учредява Областен съвет на НДСВ, който ще се събира веднъж на три месеца. Предстои и изграждането на консултативен център за подкрепа и помощ при писане на проекти. Той ще бъде мобилен и отворен за всички граждани. Според областния координатор Златка Иванова, ще бъде създадена Женска либерална мрежа в региона, ще се възобнови и работата на Младежкия либерален алианс, обединяващ младите хора, симпатизиращи на НДСВ.