Спипаха неправоспособен и пиян мотоциклетист
Спипаха неправоспособен и пиян мотоциклетист / netinfo

Неправоспособен и пиян водач на мотоциклет без регистрационни номера предизвикал пътен инцидент около 01:50 часа тази нощ във Венец. Това съобщават от шуменската полиция. Инцидентът се е случил при отработване на друго пътно- транспортно произшествие със значителни материални щети.

Първата катастрофа е станала след 23:00 часа снощи. На кръстовището на ул."Паисий Хилендарски" и главен път Силистра- Шумен водач на лек автомобил „Фолксваген Голф" с шуменска регистрация не пропуснал движещия се с предимство товарен автомобил "Скания" с пловдивска регистрация и се ударил в него. В следствие на удара се блъснал в „Опел Астра", водачът на който чакал да завие на ляв завой. При отработване на произшествието пътните полицаи установили, 25-годишен мъж от село Борци, който управлява мотоциклет след употреба на алкохол.

При извършената проверка се изяснило, че той е и неправоспособен, мотоциклетът е без регистрационен номер, а водачът го управлява с 1,77 промила алкохол в издишания въздух. Отказал е да даде кръвна проба. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в полицейския арест.

Образувано е бързо производство.