/ dariknews.bg
Полицията в Шумен задържа крадец по време на акция за противодействие на битовата престъпност. Мъжът е задържан за срок до 24 часа в Районното управление в Шумен, а след това с постановление на прокурор е удължена на 72 часа.
 
Задържаха крадец на училищни компютри

52-годишният Кимито от Варна
бил арестуван в ранния следобед в петък. Минути след като извършил кражба от жилище на ул. “Ген. Скобелев“ в Шумен, той бил последван от полицейски екип. Кимито се движил с автомобил "Шевролет Каптива“, с варненска регистрация.

Автомобилът е с варненска регистрация
dariknews.bg


След гонката бил спрян от екип на районното управление на полицията на разклона за автомагистрала “Хемус“. При проверката в автомобила са намерени телевизор LG лаптоп Lenovo, 18-грамов златен накит, около 74 гр. сребърни накити, дамска чанта с други вещи.
 

Крадец на грозде осъди МВР, без да се мерне в съдебната зала

Вещите и предметите били откраднати от апартамент на шести етаж на ул. “Ген. Скобелев“ в Шумен, установили разследващите. В апартамента крадецът проникнал след като счупил секретен патрон. В автомобила му са открити и иззети инструменти, между които клещи, ключове, отвертки.
 
При последвалия личен обиск у престъпника била намерена сумата от 10 151 лева от друга кражба.

При извършената проверка в автомобила са намерени телевизор LG  преносим компютър Lenovo, 18-грамов златен накит, около 74 гр. сребърни накити, дамска чанта с други вещи.
ОД на МВР - Шумен

Прокуратурата скочи срещу предсрочно освобождаване на крадец на злато

Кимито има 16 регистрации за кражби в цялата страна. Срещу него са заведени 39 заявителски материала, осъждан е пет пъти за кражби, като последната му присъда е била през 2016 г. Първата му кражба е регистрирана през 1982 година, когато „проходил“ като престъпник, задигайки запалки и химикали. През 1990 година е регистрирана първата му кражба от частен дом.
 

При извършената проверка в автомобила са намерени телевизор LG  преносим компютър Lenovo, 18-грамов златен накит, около 74 гр. сребърни накити, дамска чанта с други вещи.
ОД на МВР - Шумен

Изяснява се съпричастността му към други кражби от домове както на територията на областната дирекция на МВР в Шумен, така и в цялата страна.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.