Спипаха крадци на акумулатори и джанти, продали ги
Спипаха крадци на акумулатори и джанти, продали ги / Дарик-Шумен

Трима шуменци  на възраст между 20 и 22 години, двамата от които са братя, били задържани за кражба на 9 акумулатора, джанти и други вещи от два гаража в Шумен. Това съобщиха за Дарик от полицията. Кражбите бяха извършени в началото на месеца от гараж на ул. "Георги Бенковски" , от където бяха задигнати акумураторите втора употреба, внос от Великобритания, а от гараж на ул. "Ивайло" бяха отнети инструменти и други вещи.

До тримата криминалистите стигнали при разследване на друга кражба от къща в с. Суха река. В гараж на ул. "Петлешев" в Шумен, ползван от двамата братя полицаите намерили токоизправител, устройство за пречистване на въздух и спортен сак, отнети от гаража на ул. "Ивайло". В хода на разследването установили, че  на мъж живеещ на ул. "Шуменска комуна" са продадени 10 акумулатора, 9 от които откраднатите от гаража на ул. "Георги Бенковски" и един откраднат от лек автомобил "Фолксваген", паркиран на ул. "Сан Стефано".

Акумулаторите са предадени с протокол за доброволно предаване. Изяснено е, че джантите за автомобил, които тримата откраднали, са предадени в пункт за изкупуване на метали в квартал "Дивдядово". За тях крадците получили 60 лева.

Тримата младежи са задържани за  24 часа. Материалите по случаите ще бъдат предадени на Районна прокуратура Шумен с мнение за образуване на досъдебно производство.