Спипаха двама крадци на цветни метали
Спипаха двама крадци на цветни метали / netinfo

27-годишен мъж от село Златар и 17-годишен младеж от град Смядово са задържани, заради извършена кражба на цветни метали от град Смядово. Служители на Полицейски участък - Смядово при РПУ- Велики Преслав са получили сигнал, че на ж.п. гарата в града са забелязани две лица, които носят платнен чувал и медна лозопръскачка. При проведените допълнителни мероприятия служителите на реда установили, че това са познатите на полицията И.И на 27 години от село Златар и 17-годишен младеж от град Смядово, които са отпътували с влака от Комунари за Шумен. Полицаите потърсили съдействие от полицейските служители от РУТП -Варна, които обслужват района на Шумен.

При пристигането на пътническия влак на ж.п. гарата в града били забелязани двамата мъже. След проведени мероприятия за установяване на самоличността им се оказало, че това са лицата подадени им за проверка от полицията в Смядово. В чувалът, който двамата мъже носели са намерени нарязани парчета медни електрически проводници с общо тегло около 10 килограма. Двамата са предадени на служители на РПУ- Велики Преслав.

В хода на проведените първоначални оперативно издирвателни и процесуално следствени действия е установено, че около 01:30 часа на 10 август на ул. “Любен Каравелов” в Смядово двамата са извършили кражба на 170 метра меден електрически проводник. 

Крадците са задържани за 24 часа в РПУ - Велики Преслав. За 17-годишният младеж, , който вече е осъждан ще бъде поискано задържането му от прокурор за срок от 72 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.