Спецакция респектира криминалния контингент в Шуменско
Спецакция респектира криминалния контингент в Шуменско / снимки: ОД на МВР-Шумен

1 847 души, от които 108 криминално проявени са били проверени по време на специализирана полицейска акция, провела се в област Шумен в периода 10 - 13 февруари, информират от Областната дирекция на МВР. Целта е била проверка на криминалния контингент в региона.

В хода на операцията са проверени 454 обекта, питейни и увеселителни заведения, автокъщи и търговски обекти. Проверени са 1 325 моторни-превозни средства. Съставени са 269 акта за установени административни нарушения. Иззети са  700 къса цигари, 1 кг. нарязан тютюн и 180,5 литра алкохол. Иззети са и 121,5 гр. наркотични вещества, които при направен полеви наркотест реагират като канабис и 2 броя незаконно притежавани боеприпаси - патрони.

Спецакция респектира криминалния контингент в Шуменско
netinfo

При обиск в къща в Нови пазар, обитавана от 23-годишен криминално проявен млад мъж са открити 108 гр. канабис и два патрона. Други 13,5 гр. канабис са намерени при проверка на лек автомобил, шофиран от 25-годишен мъж от Нови пазар. Отново при обиск на къща в града са открити 80 литра незаконен алкохол и килограм нарязан тютюн, без акцизен бандерол.

Общо в резултат на полицейските действия 6 души са задържани за срок от 24 часа. Установени са петима, обявени за общодържавно издирване. По време на операцията полицаите са разкрили 16 престъпления, по случаите са образувани досъдебни производства.