Снегопочистващите фирми в Шумен: Пътищата са проходими при зимни условия, не очаквайте чудеса
Снегопочистващите фирми в Шумен: Пътищата са проходими при зимни условия, не очаквайте чудеса / netinfo

Снегопочистващите фирми в Шумен - "Титан БКС", „Паркинги и гаражи" и "Барс", изразиха задоволство от работата, която са свършили през последните няколко дни. Според тях пътищата са проходими при зимни условия, като "чудеса не може да се очакват". Това стана ясно по време на днешната им среща с градоначалника Любомир Христов.

Експерти от общината поставиха добра оценка на "Титан БКС" за извършеното от тях след снеговалежа. От "Паркинги и гаражи" също увериха, че са се справили със задълженията си. "Барс" пък заявиха, че пътищата, за които отговарят, са добре почистени, като изключение правят единствено Костена река и Овчарово, където няма кметски наместници и никой не ги е потърсил.

По повод на инцидента пред СОУ "Панайот Волов" тази сутрин началник сектор "Пътна полиция" Светослав Иванов коментира, че той е бил предизвикан от падналия през нощта дъжд, който впоследствие се заледил, и спадането на температурата до пет градуса под нулата, което съответно пък станало причината за замръзване на лугата.

Снегопочистващите фирми в Шумен: Пътищата са проходими при зимни условия, не очаквайте чудеса
netinfo

Кметът на Шумен Любомир Христов, от своя страна, апелира към гражданите да прибират автомобилите си в гаражи, а ако не разполагат с такива, да паркират правилно. Той допълни, че поема отговорността утре сутринта да бъдат добре почистени териториите около болничните и детските заведения, както и училищата.

Зам.-кметът по строителство и устройство на териториите Боян Тодоров пък напомни, че според Наредба 1 задължение на гражданите е да почистват тротоарите пред офисите, търговските обекти и жилищата си.

Снегопочистващите фирми в Шумен: Пътищата са проходими при зимни условия, не очаквайте чудеса
netinfo

Така въпреки създалото се всеобщо впечатление сред гражданите за недобре почистени улици най-вече на територията на града, от снегопочистващите фирми увериха, че са направили всичко, което се е очаквало от тях.

Управителят на "Титан БКС" Симеон Динев заяви, че при тях не е постъпил нито един сигнал, че автобус на градския транспорт не може да мине, което според него е показателно за качеството на свършената работа. По думите му според сключения договор те са задължени да изчистят улиците до 4 см сняг десет часа след снеговалеж.

"Титан БКС" ООД отговаря за почистването на големите улици и булеварди в града. За малките улици се грижи ОП „Паркинги, гаражи и благоустройство", а за улиците в селата на територията на общината и кварталите „Мътница", „Макак" и „Дивдядово" - "Барс" АД.