Смениха директора на ОД на МВР-Търговище
Смениха директора на ОД на МВР-Търговище / Диляна Стойчева/

С днешна заповед е освободен директорът на ОД на МВР-Търговище Димитър Димитров. Това стана ясно по време на посещението на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов в Областната дирекция след края на работния ден. "Решението е взето въз основа на постъпило от Димитров заявление, направения анализ на дейността на дирекцията и търсенето на форма за оптимизиране на дейността на МВР" - каза Цветанов. За временно изпълняващ длъжността до насрочването на конкурс е избран досегашният началник на РПУ- Търговище Станимир Парашкевов.

В Омуртаг и Попово са правени злоупотреби, по които дирекцията не си е свършила работата, смята Цветан Цветанов. Правейки оценка на ситуацията в страната като цяло, той сподели: "Днес имаме шанс да покажем, че държавата е по-силна от престъпността. Няма да позволя политически лобита да спират оперативни разработки или да убиват мотивацията на служителите на министерството. Ще бъдем с необходимия респект към всички, които нарушават закона. Не мога да приема, че установените злоупотреби с парите на българските и европейските граждани в много от министерствата не са уловени от охранителните органи по места. Обръщението ми към всички служители на МВР е да наблюдават, да документират престъпна дейност в местната власт, в изпълнителната власт и ще имат пълната ми подкрепа. Не мога да приема репресиите по време на тези избори - купуване на гласове, страх в хората, своеволия на дерибеи в различни населени места и липсата на адекватната превантивна дейност от страна на дирекциите."

Купуването на гласове не трябва да бъде допускано повече според Цветанов. Противодействие на организираната престъпност, корупцията и изпълнение на ангажимента по Шенген са основните насоки, в които трябва да се работи, смята той.